Blog

Hoe kies je het beste Gin Tonic Glas?

Hoe Kies Je Het Beste Gin Tonic Glas?

Je bent op zoek naar het ideale gin glas? Goed zo, je bent op de juiste plek en we zullen je meenemen naar je zoektocht naar het perfecte gin glas….

Dus je denkt dat je Gin wat kent? Misschien vind je jezelf een beetje een Gin-fanaat; je kent je Old Tom en onderscheidt deze van een London Dry, je Martini van je Martinez, of misschien heb je thuis een zeer respectabele Gin-verzameling? Als je echt indruk wil maken op je Gin vrienden, lees dan vooral verder. 🙂

Wij hebben het beste glaswerk voor al je favoriete Gin drankjes op een rijtje gezet, want laten we eerlijk zijn, presentatie is bijna net zo belangrijk als het drankje zelf – waarom denk je dat er zoveel #cocktails op Instagram te vinden zijn?

Ten eerste is er geen verkeerde manier om Gin te drinken, maar wel de beste, en dat betekent dat je het juiste glas moet gebruiken. Het juiste gin glas ziet er niet alleen chic uit, het is ook ontworpen om je drankje nog beter te maken; van gin glazen met een steel, zodat de warmte van uw hand het drankje niet opwarmt, tot de vorm van de rand om de aroma’s van het drankje in te sluiten.

Laten we beginnen met de klassieker – het Highball-glas
Het Highball-glas, dat het best gebruikt wordt voor longdrinks, heeft gewoonlijk een inhoud van 350ml., en is met andere woorden perfect voor gemengde dranken zoals een Tom Collins, of een Gin en Tonic. Je kunt een Highball ook gebruiken voor een Punch, hoewel veel bars een Punch serveren in een speciale beker met handvat.

Gin cocktail in een Highball glas

+ Ontworpen om drankjes in te serveren met veel ijs en een niet-alcoholische mixer.
+ Omdat ze hoog en smal zijn, houdt een Highball-glas uw drankje koel en koolzuurhoudend.

Grootte: Een Highball-glas kan 240 tot 350 ml bevatten.

Highball is ook de naam van een heerlijk veelzijdige cocktail met veel smaken, maar als u het liever bij de Gin houdt, zijn hier enkele fantastische alternatieven voor G&T om uw smaakpapillen te prikkelen en uw uitstapjes naar Gin veel avontuurlijker te maken.

Wil je indruk maken met jouw G&T’s? Gebruik een Copa glas!

Om je G&T’s een beetje specialer te maken, kan je overwegen copa-glazen te gebruiken. Ze worden vaak ballonglazen genoemd, vanwege hun vorm, maar de naam “copa” komt van het Spaanse woord voor “glas”, en het waren in feite de Spanjaarden die de trend begonnen om een Gin en Tonic op deze manier te serveren.

Het copa-glas heeft een lange steel, en de grote, ronde vorm betekent dat er veel ijs in kan, en ook een grote garnering. Het versmalt naar de top toe, zodat de aroma’s van de Gin en de garnering in het glas blijven, en wanneer je een slok neemt, krijg je de volle lading van de jeneverbesgeur.

Copaglas – volgeladen met ijs … en gin.

Vul uw copaglas met ijs, véél ijs. Je wil hem bijna vol hebben met ijsblokjes, want als het te weinig is, smelt het en verwatert uw drankje. Voeg vervolgens je Gin naar keuze toe , samen met je garnering (citrusschillen, takjes rozemarijn, jeneverbessen) en top af met je favoriete tonic. Ontspan je, en stel je voor dat je aan de Spaanse kust bent. Vandaag hoef je helemaal niets, mañana! 😀

  • Een lange steel voorkomt dat uw hand de drank verwarmt en het ijs doet smelten.
  • Meer ruimte voor garnering en ijs, zodat uw drankje langer koel blijft.
  • Door de brede rand van het glas kunt u de geur en de smaken van uw G&T op prijs stellen

Afmetingen: Van 600ml tot 800ml groot.


Uw Gin liever netjes? Geen probleem met een Tumbler!

Schaf een tumbler aan en serveer hem dichtbij, of on the rocks. Tumblers moeten korte en tamelijk brede glazen zijn, maar de term wordt vaak gebruikt om elk glas met een zware bodem aan te duiden. Je hoort ook wel eens dat een tumbler een “rocks glass” wordt genoemd. Als je gewone Gin drinkt, zul je waarschijnlijk niet meer dan een maatje of twee tegelijk drinken, dus een groot glas is niet nodig. Een tumbler is één van de meer klassieke gin glazen.

  • De wijde mond en dikke bodem van een glas zijn ideaal voor het mengen van ingrediënten.
  • Groot genoeg om er veel ijs in te doen, of zelfs een extra groot ijsblokje

Grootte: Meestal 350-400 ml groot.

Hoe Kies Je Het Beste Gin Tonic Glas?

Iconisch Martini glas voor een bijzondere ervaring

Wilt u iets specialers? Dat kan. Laten we beginnen met het iconische martiniglas, dat technisch gezien een cocktailglas wordt genoemd, maar de twee worden vaak door elkaar gebruikt. In feite is het cocktailglas meestal iets kleiner.

Het Martini glas werd officieel geïntroduceerd in 1925 als een moderne variant op het Champagne coupe glas (of Champagne kom, zoals het vaak wordt genoemd).

Wist je dat Martini eigenlijk Gin en Droge Vermout is?

Door de brede rand van het glas kan de Gin – het hoofdingrediënt in een Martini – meer van zijn aroma vrijgeven dankzij het grotere oppervlak.

Tegenwoordig worden de meeste variaties van een Martini in dit glas geserveerd, en ze zijn naar het glas zelf genoemd omdat de meeste maar weinig gemeen hebben met een traditionele Martini, die gewoon uit Gin en Droge Vermout bestaat.

  • De V-vorm van het Martiniglas helpt voorkomen dat verschillende elementen in de drank van elkaar gescheiden worden.
  • Een brede rand helpt de aroma’s van de drank naar de neus van de drinker te brengen.
  • Ontworpen om uw drankje op de juiste temperatuur te houden.

Grootte: Meestal 350-400ml groot.

Voel u eeuwig en elegant met een Coupe-glas

Als je, zoals ik, na 3 Martini’s waarschijnlijk al begint te morsen, voel je je misschien veiliger met een coupe-glas. Het is een glas met een lange steel, vergelijkbaar met het Martini glas, met een gebogen rand. Naar verluidt naar het model van Marie Antoinette’s borst, is het een klassiek, elegant cocktailglas dat in elke huisbar thuis zou passen.

Na 3 Martini’s lijkt een Coupe-glas een veiliger optie

  • Coupe glazen delen alle voordelen van het Martini glas (zie hierboven), met de toegevoegde bonus dat ze steviger zijn, dus het is niet zo gemakkelijk om je drankje te morsen!

Grootte: Ze zijn meestal 150-210 ml groot.