Blog, Cocktail recepten

Een selectie cocktails voor vaderdag

Een Selectie Cocktails Voor Vaderdag

Op zoek naar iets anders dan de standaard BBQ short voor papa dit jaar? Wat dacht je van een fantastische cocktail? Zoet of hartig, klassiek of nieuw, deze collectie van door mannen geteste recepten zal alle mannen in je leven versteld doen staan.

Vaderdag vraagt om een feestelijk drankje, maar natuurlijk houdt niet iedere vader van dezelfde soort cocktail voor vaderdag. Is hij een Scotch drinker? Houdt hij meer van een G&T? Houdt hij van mezcal of staat hij open voor de nieuwe amaro die jij de laatste tijd lekker vindt?

Hierbij alvast een selectie cocktails speciaal voor vaderdag:

   1. Frozen Gin en Tonic
    Je Pa heeft wellicht al een miljoen gin en tonics gehad. Maar heeft hij ooit een bevroren G&T gehad? Dont think so! Deze versie maakt gebruik van tonic siroop in plaats van de standaard bruisende tonic water.
   2. De Tom Collins
    De Tom Collins is een klassieke cocktail met gin, citroensap, siroop en club soda. De Tom Collins is een heerlijk drankje om de hitte te verdrijven op een warme zomerdag en het smaakt naar een frisse sprankelende limonade, met voorzichtigheid te drinken dus :-).
   3. De Long Island Ice Tea
    Ondanks zijn iconische naam, is de Long Island Iced Tea een cocktail zonder thee, maar met een combinatie van lichte en donkere likeuren, die er absoluut inhakken. Een gevaarlijke cocktail, hij smaakt immers echt als een gewone thee en drinkt bijgevolg lekker weg.
   4. Whisky Sour
    Licht, zacht en verfrissend, de Whisky Sour is niet voor niets een klassieker. Als we ons verdiepen in de geschiedenis van de Whisky Sour, geloven veel historici dat zeelui gecrediteerd moeten worden voor het creëren van het originele Whisky Sour recept, aangezien zij de citroenen aan boord huwden met lang houdbare likeur.
   5. Bourbon Old Fashioned
    Als je het goed bekijkt, is de Bourbon Old Fashioned niet veel meer dan een slok whisky, gekruid en gezoet. Maar ondanks zijn simpele eenvoud is het drankje vandaag nog even relevant als toen het 200 jaar geleden voor het eerst de harten van drinkers veroverde.
   6. De Mojito – een classic
    Het is moeilijk om een klassieker te verslaan. De fijn afgestemde balans van Caribische smaken; verse munt, limoen en suiker worden geaccentueerd met een zuivere, frisse rum. Ideaal voor een warme zomeravond.

Zo, dit jaar breng je een toost uit met een drankje dat al de complexiteit van je vader waardig is. Dit zijn recepten voor vaders van alle pluimage, of je vader nu streng is, onnozel, het sterke, stille type of je beste vriend is – of een combinatie van al die dingen – bij deze 6 cocktails zit er zeker één die ook jouw vader zal weten te waarderen.

Een cocktail voor iemand maken is altijd een speciale traktatie. Het is relatief eenvoudig, maar het laat zien dat je om iemand geeft. In staat zijn om er een te maken voor de vaderfiguur in je leven is op zichzelf al een plezier: Een kans om de man die je zoveel gegeven heeft een geschenk te geven. 🙂

Een Selectie Cocktails Voor Vaderdag