Blog, Cocktail recepten

Frozen Gin Tonic

Frozen Gin Tonic

Ik heb dit ooit eens gedronken op een feestje waar ik “stoemelings” terecht was gekomen. Ik kreeg de cocktail in mijn handen en ik kon mijn ogen en smaakpapillen niet geloven. WAT WAS DAT!? Het was gewoon ongelooflijk verfrissend, vernieuwend en lekker.

Een Frozen Gin-Tonic, ik was er meteen helemaal van weg!

Merk op dat je in dit drankje tonic-siroop moet gebruiken, geen tonic-water. De siroop is een geconcentreerde vorm van tonic; tonicwater zou te veel verdunning en niet genoeg smaak toevoegen aan deze ijzige cocktail. Je vindt deze tonic in de betere speciaalzaak of door wat rond te Googelen.

Ingrediënten voor 1 cocktail

INGREDIËNTEN
¼ kopje gin
2 eetlepels tonic siroop
1 komkommerschijfje (optioneel, voor garnering)

PREPARATIE
Doe de gin, tonic en 1 kopje ijs in een blender en mix tot een gladde massa. Schenk in een glas en garneer met komkommer indien gewenst.

De smaak varieert afhankelijk van uw keuze van tonic siroop en gin; voel je vrij om een kneepje limoen toe te voegen indien gewenst. Op een warme dag blijft uw drankje langer bevroren als u begint met gekoelde gin. Extra ijs toevoegen zal de smaken van het drankje verdunnen, dus let hiermee op, want het kan de smaak nadelig beïnvloeden.

Frozen Gin Tonic