Blog, Cocktail recepten

Moscow Mule Recept

Moscow Mule Recept

Je hebt de koperen mokken, het gemberbier en de wodka: nu heb je alleen nog een recept nodig.

Hier lees je hoe je een klassieke Moscow mule maakt!

Nog niet zo lang geleden zeiden sommigen dat de Moscow Mule op de “bedreigde soortenlijst” van cocktails stond. De laatste tijd zien we hem echter in de meeste bars waar we zijn geweest. Omdat we een opleving van de liefde zien, leek het ons een goed idee om hem met jullie te delen!

Hij is bruisend, pittig, ziet er indrukwekkend uit en gaat gemakkelijk naar binnen. Maak kennis met de klassieke Moscow mule!

Dit drankje werd uitgevonden in de jaren veertig van de vorige eeuw, maar heeft ook nu een nieuw moment. Het heeft slechts 3 ingrediënten en duurt 3 minuten om te maken: perfect voor feestjes of een luie avond op het terras. Buiten de margarita is het misschien wel een van onze favoriete drankjes aller tijden.

Het Moscow Mule Recept

Giet de wodka in een koperen Moscow Mule beker (die hebben we! 😉 ) of tumbler (die ook!). Vul ¾ vol met gemalen ijs, vul dan tot de top met het gemberbier en roer voorzichtig om te combineren. Voeg een paar streepjes gemberbitter toe.

Serveer met een takje munt om te garneren en de limoen om er overheen te knijpen.

Geniet van je Moscow Mule 😉

Moscow Mule Recept
Moscow Mule Recept

Waarom worden Moscow mules geserveerd in koperen bekers?

Zoals je misschien weet worden Moscow mules traditioneel geserveerd in een koperen beker of koperen mok. Maar moet het in koper geserveerd worden? Waarom worden Moscow Mules eigenlijk in koper geserveerd?

Koper houdt de drank op een andere manier koel dan glas. Het koper neemt onmiddellijk de temperatuur van de drank aan. En er is iets met het nemen van een slok van de drank met een koele koperen rand: het voelt nog kouder aan!

Moet je hem in koper serveren? Natuurlijk niet! De Moscow mule smaakt goed in elk type beker of glas. Gebruik een lowball glas, Ball jar, een standaard tumbler: wat je maar wilt.