Blog, Merken

VOLUME 7 Gin

Volume 7 Gin

VOLUME 7 GIN

Nieuw in ons assortiment, de VOLUME 7 GIN ?

VOLUME 7 GIN is een op en top Oost-Vlaams streekproduct. De gin wordt gedistilleerd in de gerenommeerde Aalsterse stokerij De Moor, het etiket wordt gedrukt bij Plek&Pedaal in Gent (een ambachtelijke drukkerij die het Handmade in Belgium-label draagt) en het merk is ontsproten in Wetteren en wordt vanuit Wetteren ook verder uitgebouwd.

VOLUME 7 GIN is een ambachtelijke gin, gedistilleerd op de ouderwetse manier in traditionele koperen distilleervaten. Elke fles wordt met de hand gevuld en afgewerkt, dus dit is echt kleinschalig vakmanschap én dat proef je.

Met zijn elementaire selectie van 7 primaire botanicals, weerspiegelt deze gin de geest van de jaren tachtig, toen men nog de verloren kunst beoefende om dingen niet al te ingewikkeld te maken en er bijgevolg minder keuzes gemaakt hoefden te worden… En minder is veelal ook meer, zeker als het op deze gin aankomt. Die weet te scoren

Elke fles wordt nu geleverd met een gratis mini-potlood, een knipoog naar de cassettjes die je ermee kon oprollen vroeger om zo je kostbare muziek nog enigsinds te kunnen redden. Oh, de nostalgie!

Zoals ze zelf aangeven op hun website, is VOL.7 GIN een eerbetoon aan een tijdperk waarin we onze muziek deelden via ghetto blasters en mixtapes, een eerbetoon aan televisiehelden die het kwaad overwonnen met pratende auto’s, magische krachten en geweren gemaakt van tuingereedschap… zonder ooit iemand te doden. En een toast op al die dappere trendsetters, die beenwarmers combineerden met gigantische schoudervullingen en wier kapsels de wetten van de zwaartekracht trotseerden.

 

Check dus zeker ook hun website, boordevol knipogen naar de jaren ’80 op https://www.volume7gin.com/.

Wij zijn alvast fan van hun gin én hun artwork, laat weten in de comments wat jij ervan vindt! 🙂

VOLUME 7 GIN

Oorspronkelijke prijs was: €39,50.Huidige prijs is: €37,95.

SMAAKNOTITIES

De gin wordt gekenmerkt door een zachte kruidige smaak. De gerstbasis is merkbaar aanwezig in de neus en goed uitgebalanceerd door de jeneverbessentoon. De primaire botanicals resulteren in een kenmerkende, delicaat kruidige noot in de mond. Bij het serveren kan je een zeste van sinaasappel of citroen toevoegen om wat extra frisheid in het geheel te brengen.

Kan je zeker puur drinken – on the rocks – of met een goede Tonic, op basis van citroen, vlierbloesem of klassieke tonic.

Tonics

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Volume 7 Gin

Op de hoogte blijven van info en promoties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!